COULEUR CARAMEL, MÉÉR DAN ALLEEN MOOIE MAKE-UP!
Couleur Caramel brengt jou de mooiste versie van jezelf. De biologische make-up van COULEUR CARAMEL is een make-up die de huid voedt en beschermt, een verzorgende make-up die de huid én je gezondheid goed doet. Daarbij is het merk baanbrekend in haar biologisch afbreekbare verpakkingen. Ook draagt Couleur Caramel bij aan het milieu. Van elk verkocht artikel gaat een deel van de opbrengst naar organisaties die zich inzetten voor een betere planeet zoals o.a. WWF.

COULEUR CARAMEL wordt ontwikkeld volgens zeer hoge normen. Dankzij de professionele kwaliteit van de make-up producten en de blijvende innovaties van nieuwe collecties en producten is Couleur Caramel zeer geliefd bij de professionals van visagisten en schoonheidsspecialistes. Het concurreert met de beste merken op de markt. De positionering als voorloper van de biologische golf en zijn ecologische aanpak hebben ook bijgedragen aan het succes.

COULEUR CARAMEL IS HET MEEST BIO VAN ALLE MAKE-UP MERKEN
BIO EN DIERPROEFVRIJ
Couleur Caramel gebruikt in elke formule natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van de biologische landbouw of de biotechnologie. De make-up wordt gecertificeerd door Ecocert en Qualité France. Deze certificering garandeert consumenten dat deze formules geen petrochemische of synthetische ingrediënten bevat, noch omstreden bewaarmiddelen of stoffen die het hormonale systeem verstoren. Bovendien heeft Couleur Caramel zich altijd verzet tegen het gebruik van dierentesten in de cosmetica. Couleur Caramel is trots om te hebben bijgedragen aan de uitwerking van de wet van 2004 die vanaf toen cosmetische tests op dieren in Europa verbiedt.
KLIK HIER VOOR DE INCI VAN DE PRODUCTEN

Couleur Caramel kleurt je dag!
Zo’n 20 jaar geleden geleden liet de cosmetische productie of de economie in het algemeen zich niet leiden door aandacht voor het milieu. Toch hadden de oprichters van COULEUR CARAMEL al het humanistische project in het hoofd om een biologisch make-upmerk met professionele kwaliteit te ontwikkelen met respect voor de natuur, zonder chemische ingrediënten of kunstmatige bestanddelen die schadelijk zijn voor de gebruikers. De droom van een mooi doeltreffend en toegankelijk biologisch merk lag al vast in een visie van duurzame ontwikkeling. Zo werd COULEUR CARAMEL geboren, biologisch gecertificeerd bij de Groep NATURE COS. (lees hier meer over Nature Cos)

Sinds 2006 in Couleur Caramel verkrijgbaar in Nederland. Voor de professionele visagiste én voor elke consument die kiest voor méér dan alleen make-up.
In 2020 gaat COULEUR CARAMEL over een nieuwe grens om de wereld te veroveren, verder dan de professionele circuits: naast bio en huidverzorgend, wil dit make-up merk zich nóg meer inzetten voor de bescherming van onze planeet. De verpakkingen worden voortaan gemaakt van PLA, een 100% plantaardig, recycleerbaar en echt biologisch afbreekbaar bioplastic.

GEZOND VOOR MILIEU EN MENS
Met de biologische en duurzame aanpak houdt Couleur Caramel rekening met het milieu en het ecosysteem. Er wordt voor gezorgt om klanten een product aanbieden dat gezond is voor hun huid.

HUIDVERZORGEND
Het gebruik van natuurlijke en biologische biomimetische actieve ingrediënten in onze make-upformules zorgt ervoor dat ze een verzorgende werking hebben. "Het is een verzorgende make-up, een make-up die de huid goed doet".
De biologische en natuurlijke biomimetische actieve ingrediënten zijn afkomstig van planten en vruchten die groeien op een goed verzorgde grond en die de nodige tijd krijgen om optimaal te rijpen en dus een optimale doeltreffende werking te kunnen bieden. Ons O&O-laboratorium werkt voortdurend op nieuwe innovatieprogramma's waarmee de intelligentie van planten en biotechnologieën kunnen worden gecombineerd. Kijk hier meer meer info

WIJ WERKEN ERAAN OM STEEDS MEER ECOLOGISCH VERANTWOORD TE ZIJN
Alleen een biologisch gecertificeerd product volstaat niet. Couleur Caramel neemt een ecologische verantwoordelijkheid. En heeft een nieuwe oplossing bedacht en nieuwe verpakkingen ontwikkeld in PLA* en FSC**-hout. Deze oplossing met PLA is een echte ecologische vooruitgang omdat je hiermee verpakkingen kunt aanbieden van een zeer hoge kwaliteit die helemaal biologisch afbreekbaar zijn. *PLA : Polylactic Acid **FSC : Forest Stewardship Council

ECOLOGISCHE VERPAKKING
“PLA” is een bioplastic dat voortkomt uit de natuurlijke fermentatie van niet-genetisch gemanipuleerd maïszetmeel. Het is volledig biologisch afbreekbaar en kan ook worden gerecycleerd of gebruikt als compost. Een deksel van witte esdoorn met een gegraveerde monogram van het logo geeft een stoere decoratie maar is ook kwalitatief!
Het gebruik van verpakkingen van PLA voor make-up is een primeur op de cosmeticamarkt.

ZUINIG, HOGE CONCENTRATIE, TALKVRIJ
Couleur Caramel is zeer zuinig in gebruik. Voor een mooie make-up heb je weinig product nodig. De specifieke micronisatie techniek is hierin geweldig! Micronisatie is het fijnmalen van poeders met gepulseerde lucht tot zeer fijne deeltjes van 10 micrometer, die veel doeltreffender zijn dan de conventionele poeders. Deze techniek wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de producten zeer fijne en zijdezachte texturen krijgen met een zeer hoge concentratie pigmenten, een ongeëvenaarde kwaliteit, een doeltreffende applicatie en een méér dan uitstekend resultaat.
De poeders worden gemaakt op basis van mineralen en zonder talk. Dat zorgt ervoor dat ze zeer zacht en sterk zijn, en perfect geschikt voor alle huidtypes. Ze zijn rijk aan biologische actieve ingrediënten voor een sterke werking, De texturen zijn 9 keer fijner dan klassieke poeders en bieden een effect van "een tweede huid" en een feilloze houdbaarheid.

 

© 2012 - 2024 Couleur Caramel webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel